Over Lars

Ik ben Lars Lutje Schipholt en support jou als ervaren en gecertificeerd in alles wat nodig is om je verlangens te leven, afgestemd op jou. Met mijn lichaamsgerichte & intuïtieve aanpak maak je grote stappen in korte tijd.

Belichaamd en integraal bewustzijn

Rode draad in mijn carrière is het aanjagen en faciliteren van veranderingen die mensen, organisatie of de maatschappij ten goede komen. Als coach of veranderaar ben jij zelf daar het instrument in. Je kan immers nooit dieper gaan dan waar jij bent geweest. Daar heb ik een hele reis in afgelegd, van buiten naar binnen, voorbij de afgescheidenheid of dualiteit.

Mijn bewustzijnswerk en werkervaring ligt aan de basis van mijn huidige werk als transformatie coach, spaceholder van bijeenkomsten en sparringpartner voor ondernemers. Ik ben hierdoor ook veel effectiever bij het ondersteunen van organisaties die een transformerende stap willen maken.

Mijn reis van buiten naar binnen

Mijn carrière begon heel rationeel, in mijn hoofd, als universitair onderzoeker en daarna als consultant. Als ondernemer heb ik 10 jaar een zelf opgericht adviesbureau van 15 fte geleid. Ook heb ik complexe multistakeholder processen en organisatieveranderingen begeleid en allerlei (netwerk)organisatie geco-creëerd. Uiteindelijk liep ik zowel op privé als werk vlak steeds meer vast. Achteraf een blessing is disguise

Ik ken maar één weg die echt werkt om jezelf te bevrijden van ondermijnende patronen. Dat is door naar binnen te gaan en op doorvoelde wijze contact te maken met wat zich daarvoor nog aan het zicht onttrok. Niet alleen vanuit je hoofd, maar ook vanuit je lijf. Dan ga je ontdekken wat zich voorheen aan het bewustzijn onttrok. 

Afgelopen decennia ben ik enorm gegroeid in bewustzijn door intensieve opleidingen en een meerjarige retraite o.h.g.v. lichaamswerk, relateren, business en loopbaan coaching, mindfulness en zijnsoriëntatie, systemisch werken, ontwikkelings- en sociale psychologie, intermenselijke psychologie, traumawerk en evolutionaire integrale ontwikkeling. Dankzij mijn ervaringen bij o.a. Rebalancing, Venwoude, Hollow Bones Zen en Integrale Coaching heb ik mijzelf kunnen transformeren en kunnen omarmen wie ik werkelijk ben.

Mijn authenticiteitsreis

Eind april 2022 heb ik mijn Stories Worth Sharing verhaal gedeeld in een stampvol theater. Een bijzondere en mooie reis, in meerdere opzichten!

Ik was enorm onder de indruk van de authenticiteit waarmee je het bracht Lars. Geen maskers.

Ik heb van het begin tot het einde geboeid gekeken. Wat een mooie reis heb je gemaakt en mooi hoe je dit in 20 minuten weet te vertellen. Alles zat erin: humor, diepgang, persoonlijk verhaal. Heel mooi. Petje af!

Ik heb net met aandacht naar je verhaal geluisterd en je hebt me echt weten te boeien…….dit is met open hart jezelf laten zien…..authentiek, dicht bij jezelf en met een lach……Hier kan je trots op zijn!

Knowledge by Identity

In mijn zoektocht heb ik ervaren dat belichaamd bewustzijn en presence de sleutel is om op dieper niveau te doorgronden wat er gebeurt in mij en bij anderen. Door veel meer aanwezig te zijn, in het nu, is mijn innerlijk, relationeel én context bewustzijn enorm gegroeid en ben ik de organische samenhang en dynamieken meer gaan zien en begrijpen. 

Ook heb ik ontdekt hoe je een doorbraak of transformatie realiseert. Voor mij is de sleutel in contact te zijn met de realiteit. Niet alleen vanuit je hoofd, maar door naar binnen te gaan, je lijf in, en op doorvoelde wijze contact te maken met wat zich daarvoor nog aan het zicht onttrok. Daar ben ik net zoals jij zélf de toegangspoort toe. Met vallen en opstaan heb ik ook ontdekt hoe belangrijk het is congruent te zijn en je eigen schaduwen aan te kijken: Practice What You Preach, tot in je vezels.

Bevrijding en doorbraak

Mijn eigen pad laat zien dat het mogelijk is jezelf te bevrijden van hardnekkige, ondermijnende patronen of trauma’s en een doorbraak te realiseren. Dat geef ik nu door als integrale coach. Ik leef nu mijn diepere verlangens en ben nu veel zelfbewuster, authentieker en meer in verbinding. Daarmee ben ik een inspiratiebron geworden voor anderen. Als fulltime coach en spaceholder van bijeenkomsten begeleid ik nu met veel plezier anderen die ook door de verandering heen willen komen.

Mijn aanpak

Lees ook hoe anderen mijn coaching hebben ervaren:

Mijn inspiratiebronnen